Vekommen på Sicilia!

Ingen annen øy i middelhavet er i de siste årene blitt mere populær hos bikere enn Sicilia. Det som en gang var et hemmelig tips blant de innviede sykkelsportstilhengere, er nå blitt et mere og mere attraktivt alternativ. Vi på bike-hotellet Kalura er litt stolte av dette, fordi vi har gjort en god del for å påskynne denne utviklingen Allerede for mere enn ti år siden gikk det opp for oss at normannebyen Cefalù ved Sicilias nordkyst har en ypperlig begliggenhet for mountainbiking, og vi innrettet derfor våre tilbud konsekvent deretter. Og i dag kan vi uten å overdrive påstå at Kalura-hotellet er mountainbikesentret for alle turister i den nordlige delen av Sicilia. Dette bekrefter ikke bare våre begeistrete gjester som regelmessig kommer tilbake til oss, men også de to største tysktalende sykkelsportblader BIKE og TOUR. Begge redaksjonene gir våre omgivelser rosende omtale som et av de beste terrengene for sykkelsport og mountainbiking, og de har selv brukt vårt hotell som utgangspunkt for sine egene arrangementer. Dette komplimentet oppmuntrer oss til å fortsette med vårt sykkelprogram. Men du behøver slettes ikke å være noen sykkelprof for å kunne nyte det vakre landskapet her. Du kan like godt ta en rolig og avslappet tur og selv bestemme farten. Utenom allfarvei vil du få et riktig inntrykk av landet og Sicilias befolkning.

Gerrit Curcio, hotelleier 

Cefalù - Sicilias antikke perle

Den mektige normanniske domkirken har gjort Cefalù berømt. Men faktisk er hele gamlebyen i denne antikke kystbyen en perle, et sted du vil forelske deg i. Byen med sitt naturlige festningsfjell, den berømte Rocca, ligger bare noen spaserminutter fra hotellet. Slå deg ned i en av de koselige ute-restaurantene og la det pulserende italienske livet virke inn på deg! 

Mountainbike-området

Med et areal på mere enn 40.000 hektar er naturparken Madonia et av de største fredete landskap på Sicilia. Grensene til dette naturreservatet ligger bare noen få sykkelminutter fra hotellet. Dette urgamle kultur- og naturlandskap har et veinett i særklasse. Mountainbikere oppdager landet på bortglemte kongelige hærveier og cruiser gjennom trange smug i romantiske små fjellbyer. Veien tilbake til hotellet er alltid en velkommen, forfriskende nedoverbakke, hotellet Kalura ligger jo nede ved havet. 

Sportssykkel-området

Sicilias nordkyst og oppland er utroplig vakkert. Kystlandskapet med alle sine blomster og hele sin ynde går over i et kupert område med oliventrær, sitronplantasjer og beiter og rekker høyt opp til de imponerende fjellene med bratte fjellvegger og stup - det er så mye å se i naturprken Madonia. Enkelte turer på de ensomme veier med serpentiner og nye utsiktspunkter etter hver sving fører opp til en høyde på over 1600 meter over havet. Men stigningene er moderate og tillater en utmerket basistrening - og et lite pust i bakken for å nyte utsikten, hvis du skulle ønske det. 

Fritidsområdet 

Du behøver ikke å være sportsprof for å kunne dra på oppdagelsesferd i det vakre sicilianske landskap. Det finnes bortgjemte sykkelstier langsmed havet eller opp til de små landsbyene i innlandet. En shuttle-service tar deg opp til de ensomme stiene i naturparken Madonia. Du behøver slettes ikke å dra med deg din egen sykkel i bagasjen: Moderne mountainbikes med fjærgaffel eller fullt fjæret står klare til utleie i vårt sykkelsentrum. 

Sykkelverkstedet

Din sykkel er nesten like viktig for oss som du selv. Derfor har vi plassert vårt sykkelsentrum i en av husets vakreste deler - når du reparerer eller pumper opp syklen din, har du en fantastisk utsikt over havet. Denne sikre plassen for din sykkel har bare syklistene blant våre hotelgjester adgang til, og vi er meget påpasselig med å holde sykkelrommet låst. Allikevel burde du ha en gegen lås til syklen din, slik at den også er individuelt sikret.

Sportmanager og turpakke

Dario er din sportsmanager på Hotel Kalura, han er en meget fremgangsrik sykkelsportsmann og han er din profesjonelle kontaktperson. Dario kjenner alle sykkelstiene som sin egen bukselomme, og han kan også vise deg veien til mange gode spisesteder. Han tilbyr regelmessig guidete sykkel- eller mountainbiketurer, du kan medle deg på til turene forut som pakke eller bestemme deg for turene enkeltvis. 

Porsche mountainbikes

Porsche Bike S ramme:

veggstyrkeoptimert 5083 aluminiumsramme, oversize underrør 60 mm.
Rammehøyde: 46 og 51 cm
Gaffel: VOTEC GS4 Air fjærgaffel mit doppel gaffelbro, 80 mm fjærvei.
Front: høyde- og lengderegulerbar, dobbeltklemme.
Bremser: hydrauliske felgebremser MAGURA HS 33
Komponeten: Shimano LX komplettutstyr vekt: 11,5 kg

Porsche Bike FS Rahmen:

veggstyrkeoptimert 5083 aluminiumsramme, oversized underrør 60 mm.
Gaffel: VOTEC GS4 Air fjærgaffel med dobbel gaffelbro, 100 mm fjærvei.
Front: høyde- og lengderegulærbar, dobbeltklemme.
Bakfjæring: CANECREEK AD-10 demper-element.
Hjul: CANE CREEK WAM Crono bremser
Komponetef: Shimano XT vekt: 11,6 kg
Koster  25  Euro pr. dag og 130 Euro pr. uke.

Du kan booke syklene i vår resepsjon til enhver tid - men vi anbefaler å forhåndsbestille sykler hjemmefra ved reserveringen. Husk å oppgi din høyde og vekt! Hjelm og luftpumpe er inkludert i prisen.