Ridning i Cefalùs omgivningar

I Cefalùs närmaste omgivningar finns det inte mindre än tre gårdar där ridfansen får möjlighet till en ridtur - en av dem har vi beskrivit närmare nedan. De andra ligger i Ogliastrillo, bara tre kilometer från Cefalù och således närmast havet, och i Lascari-bergen "Airone", 15 kilometers väg från vårt hotell.

Tenuta Luogo Marchese

För både nybörjare och erfarna ryttare finns det ett omfattande program i samband med de stolta cavalli. Förutom heldags- och halvdagsutflykter på ensamma vägar genom skogar och ängar under kompetent ledning finns det också ridundervisning för nybörjare som inte nödvändigtvis behöver kunna italienska: engelska och franska går också bra.

På 240 meters höjd i de skogklädda bergstrakterna i Madonien, mellan fiskelägen och medeltida byar, ligger Tenuta Luogo Marchese från 1800-talet, inramat av ett unikt panorama. Härifrån kan man som på en "kryssning" dyka ner i allt det som har gjort Sicilien berömt: Gångna tider som blir levande tack vare antika lämningar av forna herravälden och folknära traditioner; panoramat där blicken kan glida över hav och skogar och bördiga jordar, rika på olivträd och ask; reserutterna som leder till naturens skönheter, konst, kuriositeter, historia och kultur.

Bara några få kilometer från Tenuta ligger Cefalù med sina fantastiska stränder, keramikstaden Santo Stefano di Camastra men också Castelbuono och Geraci med sina slott som vittnar om greve Ventimiglias ägor.

I denna unika ram är en häst den idealiska följeslagaren; kompetenta guider från det anslutna ridcentret följer med de erfarna ryttarna på utflykterna genom Madoniens skogar. Den klassiska ridskolan med egna utbildare ger däremot de mindre erfarna ryttarna möjlighet att lära sig rida på inhemska hästar med orientaliskt ursprung - fogliga, stolta och tålmodiga.