Her er vi

Ikke langt ifra Cefalù, på den andre siden, dvs.

østsiden av La Rocca ligger en av de vakreste buktene på Sicilias nordkyst - "La Caldura" eller "Calura" som den også kalles her.

Ordets opprinnelse er uviss, selv om alt tyder på at navnet har sitt opphav i de greske ordene "kalòs (= vakker), kallos (skjønnhet) og "oreuo" (tilfluktssted, gjemmested), altså "vakkert tilfluktssted". Navnet kann imidlertid også stamme fra det latinske ordet "calidum" (= varme).

Andre tenderer imidlertid til å lete etter ordets opphav i det arabiske "Calhur" som betyr "lysende østkyst". Men selv om navnets opprinnelige betydning er uviss, så er vi da i hvert fall helt sikre på at Calura et et av de siste uberørte naturlandskap her på denne øya, det er en verden for seg, en verden av fjell, viker, strand og hav.

Ved spissen, omgitt av kaktusfiken og agaver, rager restene av et tårn frem, et av de mange langsmed Sicilias kyst, som i gamledager gjorde det mulig å sende viktige budskap og meddelelser rundt hele øya i løpet av en time.

Umiddelbart i nærheten ligger hotellet Kalura. Det ble åpnet i 60-årene og ledes nå i over 30 år av familien Curcio. Ikke bare beliggenheten og den personlige atmosfæren og det store sport- og fritidstilbudet gir blivende erindringer - det er frem for alt det lokale sicilianske kjøkkenet som blir til en uforglemmelig opplevelse for våre internasjonale gjester.

På planen nedenfor finner du:

Vår restaurant, terrassebar med panorama, frokostrommet, konferansesal, piano-bar, lekeplass, svømmebasseng, hotellets egen strand, privat parkering, tennis-, basketball- og fotballplass.