100% sikkert - perkering Hotel Kalura

- det kan vi vel trygt si,når i de 30 årene som vi har ledet dette hotellet, ikke en eneste bil er forsvunnet fra vår parkeringsplass. Også i dette punktet har Sicilia et dårlig rykte som øya slettes ikke fortjener. Du kan trygt sette fra deg bilen din på vår parkeringsplass, uten noe gebyr selvfølgelig. Vi har mere enn 100 parkeringsplasser her, så det er ikke trangt om plassen.

Det er imidlertid svært dyrt å parkere feil her, i Cefalù ser politiet meget strengt på feilparkering: Opp til 32 Euro koster det å stå i parkeringsforbud.

Kriminalitet

Kriminaliteten er ikke hyppigere her enn i andre europeiske storbyer, tvert om, vi har heller mindre av den,og i Cefalù og de små landsbyene i fjellet her på øya er den så å si ukjent. Men det er jo ikke verdt å friste noen, ikke her på Sizilia heller, lommetyver har jo gjerne øynene med seg. I storbyene og på markeder er lomme- og håndvesketyver gjerne spesielt aktive. Vi råder derfor til å legge gjen verdifulle og iøynefallende smykker og verdisaker i hotellets safe når du skal ta deg en tur på byen.

Å bile i Palermo er spennede, litt av et eventyr så å si. Derfor anbefaler vi å ta toget til Sicilias hovedstad, på toget sitter du avslappet og trygt en snau time -og det koster deg ikke mere enn 1 Euro pr. person. Det går tog fra Cefalù direkte til Palermo omtrent hver time.