Fotturer i Madonia

Cefalùs oppland, høydedragene Madonie og Nebrodi, strekker seg opp til en høyde på nesten 2.000 meter, og mesteparten av landskapet er fredet som naturpark. Veiene i skog og mark fører gjennom et avvekslingsrikt landskap med et utrolig rikt plante- og dyreliv, alltid grønne sten- og korkeketrær og velluktende macchia. Den beste tiden å dra på fottur er våren - når hele Madonia blomstrer og du finner ville orkideer - eller sensommeren når temperaturen er på det behagligste. Men selv på de varmeste sommerdagene finner våre ledere fine, skyggefulle veier opp i høyden hvor du unnslipper den plagsomme varmen nede i dalen.

Vi legger opp turer sammen med våre partnere på stedet, Kefa Reisen. Minste antall deltagere pr. tur er fire. Du kan også bli med grupper fra Frosch-Sportreisen som har vært vår samarbeidspartner i mange år og som arrangerer turer for sine reisegrupper to ganger pr. uke. Bare spør oss i resepsjonen, vi vil nok finne den rette turen for deg. 

Vulkanledere er fjellførere som er spesialisert på vulkaner. På Sicilia ligger Europas høyeste vulkan, Etna, og her kan du på nesten 40 kvadratkilometer få anledning til å bli kjent med ildbergets natur og få sammenhengene forklart (evolusjon, aktivitet, flora og fauna osv.) - og allikevel ikke gi deg ut på et risikabelt eventyr.

En fjellvandring til de mange slukkede kratrene eller helt opp til toppen av dette imposante fjellet, altså helt opp til Bocca Nuova på over 3000 meters høyde, hvor du rett og slett kan høre fjellet, er å oppleve jorden levende. Det må ettertrykkelig advares mot å gå opp på Etna alene, det bør du under ingen omstendigheter gi deg ut på. Bare erfarne og utdannede vulkanledere vet å tyde vinden, været, skyer og vulkanens tegn. Guida vulcanologica er et godkjent utdannelesyrke.

Utdannelsen skjer etter standardene som det Italienske fjellførerforbundet foreskriver. Det Italienske fjellførerforbundet hører med til det Internasjonale fjellførerforbundet.

Fagene som utdannelsen omfatter, er mangfoldige, det er bl.a. vulkanologi og botanikk, etnologi og zoologi og selvfølgelig alle teknikker som orientering, klatreteknikk, sikkerhet i fjellet.

Etter bestått eksamen blir det utstedt et Europeisk diplom. Hver vulkanfører må være innskrevet i yrkesregistret. C.R.G.A.V.S. betyr

Collegio Regionale delle Guide Alpine e Vulcanologiche Sicilia og kan oversettes til:

Kollegium av fjell- og vulkan-førere i regionen Sicilia. Kollegiet fører yrkesregistret for fjellførere, alpinisme-instruktører, vulkanførere og aspiranter.