Här finns vi 

Inte långt från Cefalù, precis på den andra, östra sidan av Rocca, ligger en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust - "La Caldura" eller "Calura" som den också kallas här lokalt. Ordets exakta ursprung är oklar trots att allt tyder på att namnet härstammar från grekiskan: "kalòs (= vacker), kallos (skönhet) och "oreuo" (tillflykt, krypin), alltså "vacker tillflykt". Det är emellertid också möjligt att namnet kommer från det latinska ordet "calidum" (= värme). Andra tenderar att söka ordets ursprung i arabiska "Calhur" som betyder "glänsande, östlig strand".

Även om namnets språkliga härkomst är oviss så vågar vi påstå att Calura är en av de sista oberörda skönheterna på ön; en värld för sig, en värld av bara klippor, små bukter, strand och hav. I spetsen, mellan kaktusfikon och agaver, syns resterna av ett gammalt torn, ett av de många längs den sicilianska kusten som en gång gjorde det möjligt att sprida viktiga meddelanden runt ön inom en timme.

I omedelbar närhet ligger hotell Kalura som öppnades i början på 1960-talet och nu har varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet efterlämnar bestående intryck - det är framför allt den förstklassiga sicilianska och lokala maten som ger våra internationella gäster en oförglömlig vistelse.

Här nere hittar du: vår restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, lekplats för barnen, swimmingpool, hotellstrand, privatparkering, tennis-, basketball- och fotbollsplats.