Parkeringsplats

100% säker - det kan vi väl fastställa utan överdrift. Under de 40 år som vi haft ledningen för hotell Kalura har inte någon endaste gång en bil kommit bort. Även här har Sicilien ett dåligt rykte som inte överensstämmer med realiteten på platsen. Var inte rädd alltså att parkera din bil hos oss på hotellet - självfallet utan parkeringsavgifter. Det finns över 100 parkeringsplatser, alltså absolut inga parkeringsproblem.

Det kan emellertid bli dyrt att felparkera, i Cefalù är trafikpoliserna av erfarenhet ganska stränga: Upp till 32 euro måste du betala om din bil påträffas i staden där det är förbjudet att parkera. 

Kriminalitet

Kriminaliteten är inte större här än i andra europeiska länder, tvärtom snarare mindre, och i Cefalù och de små bergsbyarna på ön praktiskt taget ett okänt begrepp. Men som överallt annars är det tillfället som gör tjuven, speciellt ficktjuvar. Man bör alltid vara uppmärksam i de stora städerna och på marknader. Där är ficktjuvar och väskryckare speciellt aktiva. Ett tips: Särskilt värdefulla smycken ligger säkrast i hotellets safe vid utflykter till storstaden.

Att köra bil i Palermo är en upplevelse, så att säga ett äventyr. Därför rekommenderar vi att åka bekvämt med tåg till Siciliens huvudstad. Nästan en gång i timmen går det tåg från Cefalù direkt till Palermo - tur och retur kostar biljetten inte ens 8 euro per person och resan tar inte mer än 60 minuter.